AĞRI / HAMUR - Seyithanbey Ortaokulu

Etiket Sonuçları: Dilimizin Zenginlikleri

Mrt

Okulumuzda ‘Dilimizin Zenginlikleri’ projesi kapsamından hareketle ‘Münazara Yarışması’ yapıldı. Bu yarışma sayesinde öğrencilerimizde kendine güven duygusunun gelişmesine ve öğrencilerimizin liderlik kabiliyetlerinin gelişimine katkıda bulunuldu. Öğrencilerimizin kendini ifade etme, düşünceler arasında bağ kurabilme, düşüncelerini iyi bir şekilde dile getirme becerilerini geliştirmeleri sağlandı. Ayrıca öğrencilerimizin kitap okumasını ve incelemesini sağlama, farklı konular üzerinde fikir üretme ve kendi fikirlerini savunma becerilerini geliştirme gibi hedeflerimizi de gerçekleştirdik. ️

Ock

Okulumuzda “Dilimizin Zenginlikleri” projesi kapsamında “Dede Korkut Hikâyelerinde Kullanılan Anahtar Kelimelerle Hikâye Yazma Yarışması”  yapıldı. Yarışma sonucunda öğrencilere katılım belgesi ve ödülleri verildi. Yarışmaya katılan tüm öğrencilerimize ve Değerlendirme Komisyonunda bulunan tüm öğretmenlerimize katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz. Bu yarışma ile öğrencilerimizin Türkçedeki söz varlığını tanımaları, edebiyatımızın yapı taşlarından Dede Korkut hikâyelerini okumak, anlamak; Dede Korkut’u tanıma gibi amaçlarımızı gerçekleştirdik...

Ock

Okulumuzda “Dilimizin Zenginlikleri” projesi kapsamında “Anlamını Bul”etkinliği yapıldı…  Bu etkinlik için hazırlanmış kelimeler  bir torba içine alınır. Her takımdaki birinci, ikinci, üçüncü ve dördüncü oyuncular birbirlerine karşı yarışacaklardır. İlk takımın ilk oyuncusu bir kelime seçer, seçtiği kelimeyi diğer oyunculara göstermez. Kelimeyi, eğer varsa altında küçük puntolarla parantez içinde yazılı kelimeleri kullanmadan, imalar ile dolaylı yoldan anlatarak kendisinden sonra gelen takım arkadaşının bulmasını sağlamaya çalışır. Eğer ikinci oyuncu anlatılan kelimeyi bilirse takım bir puan alır. Sırasıyla diğer takımların birinci ve ikinci oyuncuları da yarışır. Anlamını Bul etkinliği sayesinde öğrencilerimizin kelime dağarcığı gelişir. Aynı zamanda öğrencilerimizin sözel ifade becerilerini, yaratıcılığı ve hayal gücünü geliştirmesine de yardımcı olur.

Ock

Okulumuzda “Dilimizin Zenginlikleri” projesi kapsamında 12.01.2024 tarihinde ''Dede Korkut Hikayelerinden Hareketle Yeni Bir Hikaye Yazma Yarışması'' yapılacaktır.

Ock

“Dilimizin Zenginlikleri” projesi kapsamında öğrencilerimizle gerçekleştirdiğimiz atasözleri ve deyim etkinliğimiz…Bu etkinlik sayesinde öğrencilerimiz deyim ve atasözlerinin metne olan katkısını daha iyi belirler ve  bağlamdan yararlanarak bilmediği kelime ve kelime gruplarının anlamını  daha iyi tahmin ederler. Etkinliğimiz, öğrencilerin metin yazmaları ve metinlerini zenginleştirmek için atasözleri ve deyimleri kullanmalarıyla tamamlandı.

Ock

Okulumuzda “Dilimizin Zenginlikleri Projesi” kapsamında “Anahtar Kelimelerle Hikâye Anlatma Yarışması” gerçekleştirildi. Yarışma sonunda öğrencilerimize katılım belgeleri ve ödülleri verildi. Yarışmaya katılan tüm öğrencilerimize ve yarışma Değerlendirme Komisyonunda bulunan tüm öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.

Ock

Okulumuzda “Dilimizin Zenginlikleri Projesi” kapsamında “Yunus Emre Cümle/Afiş” yarışması düzenlendi. Afişler “Dilimizin Zenginliği” panosunda sergilendi. Yarışma sonucunda  okulumuzda 1. olan Havin  Karademir adlı öğrencimizin afişi ise ilçedeki yarışmaya gönderildi.

Ara

“Dilimizin Zenginlikleri Projesi” kapsamında öğrencilerimizle kelime etkinliği gerçekleştirdik.