AĞRI / HAMUR - Seyithanbey Ortaokulu

Mrt

Okulumuzda ‘Dilimizin Zenginlikleri’ projesi kapsamından hareketle ‘Münazara Yarışması’ yapıldı. Bu yarışma sayesinde öğrencilerimizde kendine güven duygusunun gelişmesine ve öğrencilerimizin liderlik kabiliyetlerinin gelişimine katkıda bulunuldu. Öğrencilerimizin kendini ifade etme, düşünceler arasında bağ kurabilme, düşüncelerini iyi bir şekilde dile getirme becerilerini geliştirmeleri sağlandı. Ayrıca öğrencilerimizin kitap okumasını ve incelemesini sağlama, farklı konular üzerinde fikir üretme ve kendi fikirlerini savunma becerilerini geliştirme gibi hedeflerimizi de gerçekleştirdik. ️

Mrt

Okulumuzda 18 Mart Çanakkale Zaferini ve Şehitlerini Anma Günü düzenlendi.  Bu duygu yüklü anma töreninde emeği geçen öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Mrt

Okulumuzda 12 Mart İstiklal Marşının kabulü kutlandı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından sonra günün anlam ve önemini belirten yazılar ve şiirlerle program devam etti.

Mrt

Okulumuz İlçemizde düzenlenen Küçükler Masa Tenisi Yarışması’nda okulumuz kızlar kategorisinde 1. ,  erkekler kategorisinde ise  3. olmuştur. Başarılarından dolayı öğrencilerimize ve katkıları için Beden Eğitimi Öğretmenimiz Harun Polat’a teşekkür ederiz.

Şbt

Okulumuzda “Sivil Savunma Günü” nedeniyle 28 Şubat 2024 Çarşamba günü, saat 11.40 da deprem tatbikatı yapıldı.

Okulumuzda çalan acil durum zil sesi ile "Çök, Kapan, Tutun" hareketi yapılarak zil sesinin bitmesi beklendi. Zil sesinin bitmesinin ardından yapılan duyuruyla öğrencilerimiz, öğretmenlerinin yönlendirmeleriyle tek sıra halinde bulundukları alanlardaki tahliye planını izleyerek, binayı terk edip toplanma alanlarına ulaştı.

Ock

GÜZEL BİR DÖNEMİ BİTİREREK KARNE HEYECANI YAŞAYAN TÜM ÖĞRENCİLERİMİZİ TEBRİK EDİYORUZ. BAŞTA ÖĞRETMENLERİMİZ OLMAK ÜZERE ÖĞRENCİ VE AİLELERİNE İYİ TATİLLER DİLİYORUZ.

Ock

Okulumuzda bugün, “Dönem Sonu Faaliyet Haftası Planı”  kapsamında “Bilgi Yarışması”  gerçekleştirildi. Bugün de öğrencilerimizin hayatlarını ve zamanlarını daha kaliteli  ve kapsamlı geçirmeleri için birçok kazanımı elde etmelerini sağladık. Yarışmamızda birinci olan 7/A sınıfı öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

Ock

Okulumuzda, “Okuyan Şehir Ağrı” projesi kapsamında düzenlediğiniz tiyatro etkinliği gerçekleştirdik. Katkılarından dolayı Türkçe Öğretmenimiz Gonca Gül Eroğul’a teşekkür ederiz.

Ock

Okulumuzda, “Dönem Sonu Faaliyet Haftası Planı”  kapsamında “Yetenek Paylaşım Saati” faaliyeti gerçekleştirildi.  Bu faaliyet başvuran öğrencilerin, sahip olduğu bir yeteneğe ya da ilgi duyduğu bir alana dair yeteneğini paylaşabileceği eğlenceli bir aktivite saati olarak uygulandı.

Okulumuzda, Dönem Sonu Faaliyet Haftası kapsamında;

“Hitabet Oyunları” faaliyeti gerçekleştirildi. Bu faaliyet, öğrencilerin sınıf içindeki hitabetlerini geliştirmek amacıyla gerçekleştirildi.

“En Sevdiğini Paylaş” faaliyeti gerçekleştirildi. Bu faaliyette öğrenciler kendileri için anlamlı bir eşyayı yanında getirdi ve tüm sınıfa eşyanın hikâyesini anlattı daha sonra başka bir arkadaşına hediye ederek paylaşmanın değerini daha iyi  kavradı.

Ock

Pençe-Kilit Harekât bölgesinde hayatlarını kaybeden aziz şehitlerimize minnettarlığımızı ifade etmek amacıyla 15 Ocak 2024 tarihinde okulumuzda gerçekleştirdiğimiz bayrak töreninde öğretmen ve öğrencilerimizle birlikte bir dakikalık saygı duruşunda bulunduk.

Ock

Okulumuzda, Dönem Sonu Faaliyet Haftası kapsamında “Kitap Okuma Saati” faaliyeti gerçekleştirildi.

Ock

Okulumuzda “Dilimizin Zenginlikleri” projesi kapsamında “Dede Korkut Hikâyelerinde Kullanılan Anahtar Kelimelerle Hikâye Yazma Yarışması”  yapıldı. Yarışma sonucunda öğrencilere katılım belgesi ve ödülleri verildi. Yarışmaya katılan tüm öğrencilerimize ve Değerlendirme Komisyonunda bulunan tüm öğretmenlerimize katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz. Bu yarışma ile öğrencilerimizin Türkçedeki söz varlığını tanımaları, edebiyatımızın yapı taşlarından Dede Korkut hikâyelerini okumak, anlamak; Dede Korkut’u tanıma gibi amaçlarımızı gerçekleştirdik...

Ock

Enerjinin israfının önlenmesi, enerjinin etkin kullanımı, gelecek nesillere daha temiz ve yaşanabilir bir dünya bırakılması hedefiyle 10-16 Ocak 2022 Enerji Verimliliği Haftası olarak kutlanmaktadır.

Okulumuzda Enerji Verimliliği Haftası nedeni ile enerji tasarrufuna dikkat çekmek için öğrencilerimize konuya ilişkin videolar izletildi.

Ock

Okulumuzda “Dilimizin Zenginlikleri” projesi kapsamında “Anlamını Bul”etkinliği yapıldı…  Bu etkinlik için hazırlanmış kelimeler  bir torba içine alınır. Her takımdaki birinci, ikinci, üçüncü ve dördüncü oyuncular birbirlerine karşı yarışacaklardır. İlk takımın ilk oyuncusu bir kelime seçer, seçtiği kelimeyi diğer oyunculara göstermez. Kelimeyi, eğer varsa altında küçük puntolarla parantez içinde yazılı kelimeleri kullanmadan, imalar ile dolaylı yoldan anlatarak kendisinden sonra gelen takım arkadaşının bulmasını sağlamaya çalışır. Eğer ikinci oyuncu anlatılan kelimeyi bilirse takım bir puan alır. Sırasıyla diğer takımların birinci ve ikinci oyuncuları da yarışır. Anlamını Bul etkinliği sayesinde öğrencilerimizin kelime dağarcığı gelişir. Aynı zamanda öğrencilerimizin sözel ifade becerilerini, yaratıcılığı ve hayal gücünü geliştirmesine de yardımcı olur.